Diş Hekimliği Fakültesi 37. Dönem mezunlarını verdi

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1976'dan günümüze bin 443 mezun verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 37. Dönem mezunlarını coşku içerisinde uğurladı.

Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri, öğretim üyeleri katıldı. Törenin açılışında konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abubekir Harorlı, 61 diş hekimini daha mezun etmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Fakültemiz ilk mezunlarını 1976 yılında verdi. Yeni mezunlarımızla birlikte, fakültemiz bin 443Diş Hekimi yetiştirip insanımızın hizmetine sundu? dedi.

Mezun doktorlara hitap eden Dekan Harorlı, ?Uzun ve yorucu bir eğitim sonucunda, ?Diş Hekimi' unvanını aldınız. Bundan sonra size, ?İnsan Sağlığı' gibi, yüksek bir değer teslim edilecek. Bu nedenle, Mesleğinizi uygularken, en yüksek standardı yakalamak zorundasınız. Aldığınız eğitim, bunu başarmanızı sağlayacak. Sizlere bu eğitimi veren,sizleri yetiştiren, öğretim üye ve yardımcılarına, emeği geçen çalışanlara, şükranlarımı sunuyorum? şeklinde konuştu.

Velilere de hitap eden Harorlı, ?Bugün verdiğiniz emeğin, yaptığınız fedakârlığın, ödülünü alıyorsunuz. Sevinmek, gurur duymak, hepinizin hakkı. Bu sevinci birlikte paylaştığımız için, çok mutluyuz? şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen de konuşmasında diş hekimlerinin önemli bir görevi üstlenmiş durumda olduklarını hatırlatarak, ?Bugün mezun olan doktorlarımıza mesleklerin başarılar diliyorum. Mesleklerini en yüksek seviyede icra edeceklerinden eminim. Kendilerini ve ailelerini kutluyorum? diye konuştu.

Diş hekimliği Fakültesini dereceyle bitiren Dr. Gonca Seçmen, ikinci Emine Kılıçaslan, üçünü Dr. Sema Kaya mezuniyet kütüğüne plaket çakmalarının ardından mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Törene Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanak da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber